Nasıl Blog Açılır

İnternet üzerinde bloglar genellikle php ve asp web tabanlı dilleriyle açılmaktadır. Çeşitli script yazan kişilerin, kendi yazmış oldukları bu scriptleri internet üzerinde paylaşarak blog nasıl açılır için yardımcı olurlar. Bu hazır scriptler sayesinde blog rahatça açabilirsiniz.

Blog nasıl açılır için söylediğimiz gibi php ve asp dillerinde açılır. Blog açarken hangi dille yazılmış bir script varsa ona göre hosting almak gerekir. Asp Windows server üzerinden çalışırken, Php ise Linux tabanlı server üzerinden çalışmaktadır. Örneğin WordPress bir blog nasıl açılır için Linux tabanlı hosting almak gerekmektedir.

Blog nasıl açılır için öncelikle bir alan adına ihtiyacımız vardır. Örneğin www.nasil.gen.tr adresi gibi bir alan adından söz ediyoruz. Bunu sağlayan çeşitli firmalardan satın almanızın ardından. WordPress bir blog nasıl açılır için Linux tabanlı bir hosting aldıktan sonra, alan adınızı aldığınız yerdeki, alan adı ayarlarında dns ayarlarına girerek, hosting şirketinizin sizlere vermiş olduğu dns adreslerini, alan adı panelinize yazarak kaydetmelisiniz.

Ardından indirmiş olduğunuz wordpress scriptini hostinginize ftp programı kullanarak atabilirsiniz. Ftp programı ne işe yarar, ftp nasıl kullanılır bir sonraki konumuzda sizlere anlatacağız ve dosyaları nasıl upload ediceksiniz bilgi sahibi olacaksınız…

Hostinginize attığınız dosyaların ardından, alan adınızı tıklayarak otomatik wordpress yüklemesini adımları takip ederek ilerleyiniz ve kurunuz. Burada önemli olan hostinginizin plesk adresine girerek bir veritabanı adı açmanız ve veritabanı şifrenizi belirlemenizdir. Daha sonra wordpress kurulumunda bu bilgileri yazarak ilerledikten sonra blog nasıl açılır bitmiş olacaktır.

FTP Nasıl Kullanılır

Ftp nedir nasıl kullanılır için biraz önce söylediğimiz gibi bir hostinge sahip olmanız gerkmektedir. Hosting firmanızın sizlere vermiş olduğu bilgiler, açmış olduğunuz blog için ftp kullanıcı adı, ftp kullanıcı adı şifresi, ve ftp adresinizdir. Genelde ftp adresiniz, ftp.alanadi.com şeklinde olmaktadır.

Hangi ftp programını kullanıyorsanız profil açmak için bu bilgileri girerek hostinginize bağlanabilirsiniz fakat alan adınızın dns bilgilerini hostinginizin dns adreslerini yazarak yönlendirmiş olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hostinginize bağlanamayacaksınız.

Ftp’ye bağlanmak için bazı programlar mevcuttur bunlardan bazıları FileZilla, Cute FTP, Global FTP gibi programlardır. Tarayıcı olarak Mozilla kullanan kişiler Fire FTP eklentisini indirerek tarayıcı üzerinden de ftp ye dosya upload yapabilirsiniz.


Ftp ye istenilen bilgileri girmenizin ardından bağlanmak için tamam tuşuna tıklamalısınız. Ftp görünüm olarak ikiye bölünmüş bir haldedir. Bir taraf kendi bilgisayarınızdaki dosyalar, diğer tarafında ise hostinginizde bulunan dosyaları görürsünüz ve soldaki sizin dosyalardan upload edeceğiniz dosyayı tıklayarak upload, hostingteki dosyaları tıklayarak da, solda bilgisayarınızda olan bölüme dosyaları indirebilirsiniz.

Ftp nedir nasıl kullanılır için sitelerde bazı değişiklikler yapabilmeniz için dosyalarınıza yazma, okuma, gibi izinleri vermeniz gerekmektedir. Bazı paneller bunu desteklemese de bazıları ise ftp programı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz ve dosyalarınızı kolay bir şekilde bu tür hataları giderebilirsiniz.

Diş Nasıl Fırçalanır

Diş çürüklerinin başlıca nedenlerinden bir tanesi tatlı gıdaların fazla bir biçimde tüketilmesi ve ardından dişlerin fırçalanmamasıdır. Bu çürükler ilerledikçe diş çürükleri parçalanarak ve yutkunarak mideye inmektedir.

Dişlerinizde herhangi bir çürük olmaması olmayacağı anlamına gelmemektedir. Gıdalar öncelikle dişlerde mine tabakasını zayıflatarak ardından çürümeye geçeceği için dişlerinizin bir anda çürüdüğünü düşünebilirsiniz. Diş minesini en iyi şekilde diş nasıl fırçalanır konusunda bilgili olan kişiler kuvvetlendirebilmektedir.

Diş nasıl fırçalanır sorusunun cevabına gelirsek öncelikle fırçanızın tamamına diş macunu dökmeniz dişlerinizin daha iyi temizleneceği anlamına gelmemektedir. Diş fırçanıza aşırı olmayan macunu koyduktan sonra çok az ıslatarak, diş fırçanızı dairesel bir biçimde döndürerek ve diş fırçasını dişlerinize bastırmadan diş temizliği yapılmalıdır.

Diş nasıl temizlenir konusunda ise bu konu tartar oluşumu gibi durumlarda meydana gelir. En çok çay ve sigara tartar oluşmasına neden olur. Diş hekimi tarafından dişler temizlenir fakat yine oluşma ihtimali mevcuttur. Dişlerinizi temizletmenizin ardından her yenilen gıdanın sonrasında dişlerinizi fırçalamanız bir daha tartar oluşumuna engel olacağından emin olabilirsiniz.

Çikolata Nasıl Yapılır

Evinizde Kendi Çikolatanızı Nasıl Yapacağınız Hakkında Bir Video





Dosya Nasıl Sıkıştırılır

Winrar dosyasını bilgisayarınıza indirin ve kurunuz. Kurmanızın ardından bir dosyayı sıkıştırarak istediğiniz kadar parçaya bölmek sizlerin elindedir bunu ise;

Hangi dosyayı sıkıştırmak istiyorsanız dosyanın üzerini sağ tuşla tıklıyoruz ve add to arşiv veya Türkçeyse arşive ekle diyerek özellikler penceresinde soldaki en alttaki bölümde partlara ayırabileceğiniz miktarı seçerek dosya nasıl sıkıştırılır ve partlara ayrılır kendisi gerçekleştirecektir.

Afiş Nasıl Tasarlanır

Afiş tasarımı birçok kurumsal şirket için öneli olup pazarlama esnasında afişlerinizin şirketinize olumlu veya olumsuz yönde geri dönmesi tamamen afiş tasarımı nasıl yapılır konusu ile doğrudan orantılıdır.

Afiş tasarımı günümüzde herkes yaptığını zannetse de afiş tasarımı yapılırken altında yatan temel esaslar dikkate alınmadığı takdirde kesinlikle afişlerinizin olumlu bir şekilde geri dönmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Afiş tasarımı yapılırken şirketinizin kurumsal olan renkleriyle doğrudan alakası olması gerekmektedir. Afiş tasarımında logonuzun renklerini kullanmanız size artı puan kazandıracak ve kurumsallık açısından daha etkin olduğunuzu afişinize biri tarafından bakıldığında kesinlikle anlaşılacaktır.

Afiş tasarımlarınızda teknik olarak dikkat edilmesi gereken durumlar ise afişinizdeki boşlukların düzgün ayarlanması, bolca resim kullanmak, anlatılmak istenen konunun güzel bir Türkçeyle ifade edilmesi, renk yerleşimi ve resimlerin yerleşiminin düzgün yapılması ve en önemlisi matbaa kalitesinin üst düzeyde olması teknik açıdan afiş tasarımı nasıl yapılır konusunda önemli bir konudur. Matbaaların afişleri basarken yapmış oldukları 1 mm lik bir yanlış bile kurumsallığınızı zedeleyecek ve anlatmak istediğiniz ifadelerin doğruluğu konusunda hedef kitlenizin kafasında soru işareti bırakacağından emin olabilirsiniz.

Afiş tasarımı yapılırken veya yaptırırken kurumsallığınızı zedelemek ve güvenilirliğinizi kaybetmek istemiyorsanız mutlaka ya iyi biliyor olmanız veya bu tür programlara gerçekten hakim olan birine yaptırmanız oldukça önemlidir. Photoshop tarzındaki programlarla afiş yapmak oldukça kolaydır fakat biraz bilgi sahibi olmanız daha etkin bir afiş yapmanızı sağlayabileceğinden ötürü kendinizi daha fazla geliştirerek kurumsallığınıza gölge düşürmemiş olursunuz.

Bios Nasıl Sıfırlanır

Bios sıfırlama nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olmayan kişilerin bilgisayarları kapandığında neden kapandığına anlam veremeyebilirler ve teknik servise götürmeden bir sonuca ulaşamayacakları gerçeği de göz önünden kaçmamalıdır.

Bios bilgisayar anakartının bir yazılımıdır ve bios sıfırlaması anakart düzenli olarak çalışmadığı zamanlarda sıfırlanarak ve yeni değerler girilerek sistemin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bazen elektriğin kesildiği zamanlarda da voltaj düşüklüklerinden kaynaklı bir şekilde bios kendisini sıfırlayabilmektedir. Bu tür durumlarda da bios ayarlarınızı eski haline getirmeden de bilgisayarınız hard diskinizi tanımayabilir ve bilgisayarınızı açamayabilirsiniz. Bu nedenle Bios sıfırlama nasıl yapılır konusunda bios ayarlarınızı değiştirmeden önce birer yedeğini alsanız iyi edersiniz.

Bios özellikle herkesin bildiği format atma konusunda oldukça önemlidir. Bios ayarlarınızdan bilgisayar açılışınızı cd-rom olarak boot etmezseniz bilgisayarınız ilk önce hard diski okuyacağından dolayı cd yi görmez ve format atma işlemini başlatamayabilirsiniz. Bu ayarları da bios ayarlarınıza girerek boot kısmından cd rom u 1. aygıt olarak işaretlemeniz format atmanızın önündeki engeli kaldırmış olacaktır.

Bios sıfırlama nasıl yapılır sorusuna gelirsek bios için en kolay bir şekilde sıfırlama yapmak anakartınızın üzerindeki bios pili adı verilen pili çıkartarak belirli bir süre beklemeniz biosunuzu sıfırlamanızı sağlayacaktır. Bu durumun işe yaramadığı zamanlar bios pilini ters takarak yine bios sıfırlaması yapılabilir ve ayrıca bios pili yanında clear veya clr cmos yazan yerde jumper ı çıkartıp 1 dakika beklettikten sonra da yerine takarak biosunuzu sıfırlayabilirsiniz.

Bolonez Sos Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
200-250 gram yağsız kıyma
2 diş sarmısak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı domates salçası ya da 3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı

Bolonez Sosun Hazırlanışı
Tavamıza ilk olarak eti koyuyoruz ve hafif ateşte suyunun çıkmasını bekliyoruz. Ardından yağımızı da ilave edip sarmısak ve ince kıyılmış soğanlarımızı ekleyip pembeleşinceye kadar bekliyoruz. Domates tercih ettiysek küp küp doğranmış domatesleri karşımın içine koyup onların da erimelerini sağlıyoruz. Bu arada sosumuza su ilavesi yaparak yanmasını engelleyebilirsiniz. Tüm karışım iyice pişene kadar hafif ateşte devam ediyoruz. Son olarak tuz ve karabiberimizi de koyup sosumuzu tamamlıyoruz.

Güneş Işınlarından Nasıl Korunuruz

Güneş Işınlarından Nasıl Korunuruz?
Güneş Işınlarından nasıl korunuruz sorusu son zamanlarda en çok artan hastalıklardan biri haline gelen cilt kanseri için önemli bir konudur. Cilt kanserinin en büyük nedeni güneşten tam anlamıyla korunamamak ve koruyucu olarak nitelendirilen ürünlerin tam anlamıyla sizleri koruyamamasından kaynaklanmaktadır.

Güneş Işınlarından nasıl korunuruz sorusu için elbette ki yaz aylarında güneşin yakıcı sıcaklarında uzun kollu giyecekler giyerek korunmaktan bahsetmiyoruz.

Güneş Işınlarından nasıl korunuruz yolları için en önemli etken güneş ışınlarından koruyucu faktörleri kuvvetli kremler olarak karşımıza çıkmaktadırlar.

Ozon tabakası dünyanın düzeni için olmazsa olmazlarından biridir ve hava olayları bakımından etkin rol oynamaktadır. Ozon tabakası deliği giderek büyüyerek dünyayı her konuda tehdit etmektedir ve insanların bu konuda pek fazla bir şey yapmayarak hatta daha fazla da zarar vererek geleceğimizi tehdit altına almaktadır. İnsanlar güneşten nasıl korunuruz yollarını bilmediklerinden dolayı da cilt kanseri hastalığı en fazla artan hastalıklardan biri halini almıştır.

Cilt sağlığı oldukça önemlidir ve güneş ışınlarının cildimizde yarattığı etki fazla olduğu zamanlarda bunun sonuçları ağır olabilmektedir. Yaz aylarında güneşlenirken güzel görünmek adına bronzlaşmak isteyen kişilerin dikkatsizce ve gün boyu güneş ışınlarına maruz kalması cilt sağlığına oldukça olumsuz bir şekilde etki etmektedir.

Güneş ışınlarında D vitamini olması fazla şekilde güneşlenmenize gerek bırakmaz. Güneş Işınlarından nasıl korunuruz için nemlendirici kremler ile cildiniz güneş ışınlarına maruz kaldığında çatlamasına engel olabilir ve faktörleri yüksek kremler kullanmanız gerekmektedir

Facebookda Arkadaş Silme Nasıl Yapılır

Facebookta arkadaş silme ilk zamanlarda arkadaşlarınıza bakarken silebileceğiniz kadar kolay iken geliştirilmiş sistemde yeni zorluklar çıkarak facebookta arkadaş silme konusu çok zor olmasa da görülmesi güç bir şekilde zorlaşmaktadır.

Facebookta arkadaş silme facebook sayfasının sağ üst köşesinde bulunan hesap sekmesini tıklayarak Arkadaşları düzenleye tıklıyoruz. Ardından gelen sayfada yalnızca en son iletişim kurduğunuz arkadaşlarınızı gösterebilir ve bu kişilerin arasında facebookta arkadaş silme işlemini gerçekleştirmek istediğiniz kişi olmayabilir bu nedenle o listenin üstünde bulunan butonu tıklayarak tüm arkadaşlarımı gösteri tıklıyoruz. Daha sonra facebook arkadaş silmek istediğimiz kişinin yanındaki çarpı işaretini kullanarak istemediğimiz kişiyi listemizden çıkarmış oluyoruz.

Türlü Yemeği Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
1 Tane Kabak
3 Tane Domates
10 Tane Fasulye
4 Tane Patates
1 Tane Pırasa
2 Adet Soğan
300 Gram Kuzu Kuşbaşı
4 Yemek Kaşığı Katı Yağ
4 Bardak Su
Tuz
Biber


Hazırlanışı
Orta boy bir tencerede, yağ, et ve doğranmış soğanları suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Daha sonra sebzeleri ayıklayın ve bu karışımın üzerine dökerek karıştırın. İsteğinize göre tuzunu ve biberini ilave ediniz. Daha sonra sebzelerin renkleri değişene kadar sote ediniz. Son olarak hazırlanan 4 bardak suyu üzerine dökerek tencerenin kapağını kapatın ve 45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.

Domates Çorbası Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
5 Tane Domates
5 Bardak Su
2 Bardak Süt
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
Tuz

Hazırlanışı
İlk olarak yağ ve unu hafif ateşte çevirin. Üzerine azar azar süt ilave ediniz. Bulamaç haline geldikten sonra rendelenmiş domatesleri dökerek karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra 5 bardak suyu üzerine ekleyerek koyulaşmasına bırakınız. Koyulaşmaya başlayan çorbayı ateşten alarak servise hazırlayın. Sıcakken rendelediğimiz kaşarları üzerine dökerek sıcak servis yapabilirsiniz.

Çılbır Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
Yoğurt
Yumurta
Margarin
Sarımsak
Pul Biber
Tuz
Hazırlanışı
Büyük boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Daha sonra içerisine tuzunu ilave ederek, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynayan suyun içerisine, isteğinize göre yumurtaları kırınız ve kapağını kapatın. Yumurtalar kayısı rengini alana kadar bekleyin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştıralım. Daha sonra tabaklara yoğurdu dökelim ve üzerine pişen yumurtaları süzerek yerleştirelim. Son olarak ateşte margarini eritmeye başlayalım ve üzerine pul biber dökelim. Son olarak bu karışımı da yumurtamızın üzerine dökerek sıcak servis yapalım.

Acılı Sos Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
300 Gram Domates
2 Tane Pul Biber
5 Tane Fesleğen Yaprağı
Sarımsak
Tuz

Hazırlanışı
İlk olarak pul biber ve 3 diş sarımsak bir kap içerisinde dövülür. Daha sonra bunları iyice karıştırarak bir tencerede biraz pişirilir. Solan karışımın üzerine kıyılmış fesleğen yaprağı ve domatesleri ilave ediniz. Size yetecek kadar tuzunu ekleyerek 15 dakika kadar pişiriniz. Pişirilen sos 15 dakika sonra halen çok sıvı ise biraz daha pişiriniz. Hafif katılaştıktan sonra 1 kaşık kadar zeytinyağı ekleyiniz. Yapılan sosu makarna ve dilediğiniz şekilde yemeğin yanında veya üzerinde yiyebilirsiniz.

Domates Sosu Nasıl Yapılır

Domates sosu yıllardır Türk yemek kültürünün vazgeçilmez sosları arasında bulunmaktadır. Sonuçta bir çok yemek ile uyum sağlayabilen bir sostur.

Gerekli Malzemeler
4 Tane Domates
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Tane Kırmızı Biber
1 Tane Fesleğen Yaprağı
Sarımsak
Tuz

Hazırlanışı
İlk olarak yağınızı orta boy tencerede iyice kızdırın. Kıydığımız 3 diş sarımsağı ve kıydığımız kırmızı biberleri üzerine ilave ediniz. 5 dakika kadar sote edilen sosun üzerine, rendelediğiniz domatesleri ilave ediniz. Orta dereceli ateşte karışımınızı pişirmeye devam edin. Daha sonra gerektiği kadar tuzu ve kıyılmış fesleğen yaprağını ilave ederek 7 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak yemeklerin üzerinde kullanabilirsiniz.

Enginar Yemeği Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
6 Tane Enginar
Yarım Kilo Kıyma
Kaşar Rendesi
2 Tane Domates
2 Tane Yeşil Biber
1 Tane Soğan
Et Suyu
Limon Suyu
Dereotu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Orta boy tencerede et suyunu, enginarları ve limon suyunu iyice pişirin. Daha sonra enginarları içerisinden çıkarın. Domates, soğan, biber ve kıymayı güzel bir karışım haline getirin. Bunları enginarların içerisine doldurarak payreks tepsiye dizin. Daha sonra üzerine et suyu dökün. Son olarak ise kaşar ve dereotu ile üzerini süsleyerek fırına verin. Sıcak olarak servis yapın.

Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
3 Tane Kabak
1 Su Bardağı Doğranmış Domates
2 Yemek Kaşığı Su
Yarım Çay Bardağı Rendelenmiş Peynir
1 Su Bardağı Jambon
1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Dereotu

Hazırlanışı
Kabaklar halka şeklinde doğranır. Sonra bir tencereye kabakları ve suyu ilave ederek kısık ateşte haşlayınız. Haşlanan kabakların suyunu süzdürerek bir fırın kabına koyunuz. Daha sonra domatesler kabakların üzerine koyularak, iyice karıştırılır. Rendelediğiniz peynirleri üzerine eş şekilde yerleştiriniz. Son olarak kıydığınız jambon ve maydanozu da üzerine eş şekilde serperek yüksek derecede 5 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
Koyun Karaciğeri
2 Tane Soğan
Çay Bardağı Un
Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Biber
2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı 
Karaciğerin sinirli kısımlarını çıkarınız. Daha sonra karaciğer misket büyüklüğünde doğranır. Sonra doğradığınız karaciğeri bir kaba koyarak, üzerine biberi dökünüz ve iyice karaciğere yediriniz. Daha sonra karaciğeri 1 saat kadar dinlendiriniz. Bu dinlendirme aşamasında karaciğer kendine gelecek ve biberin tadı iyice içine işleyecektir. Bir tava içerisine 1 bardak yağı dökerek kızdırınız. Sonra bir kaba unumuzu dökelim ve karaciğerleri iyice una bulayalım. Unların üzerinden dökülmemesi için önce iyice silkeleyin ve tavanın içerisine koyun. 3-4 dakika kadar pişen karaciğerlerin yağını süzerek servis yapacağınız tabaklara alınız. Tabağa aldığınız ciğerlerin üzerine gerekli miktarda tuz serpiniz.

Tavada geriye kalan yağın yarısını dökün ve geri kalan kısmına pul biberleri koyarak 1 şeker kaşığı kadar biber koyun. Ateş üzerinde iyice pişen biberleri, yağ ile birlikte karaciğerlerin üzerinde gezdiriniz. Bu sos niteliğinde olacaktır ve güzel bir tat katacaktır. Son olarak kıyılan maydanoz ve soğanları karıştırarak servis tabağının kenarına koyarak sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.

Analı Kızlı Yemeği Nasıl Yapılır

MALZEMELER
1 kg kıyma
1 kg orta bulgur
4 baş kuru soğan
1demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı pul biber
Tuz
Sıvı Yağ

HAZIRLANIŞI
İçinin hazırlanışı : 4 baş kuru soğanı ince ince doğrayın, yağda hafif kavurun ve daha sonra kıymanın 250 gramıyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarını ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Dışının hazırlanışı : Kalan 750 gr kıymayı 4 su bardağı suyla yoğurun. Bulgurla kıymayı karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, yoğurduğunuz bu bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizin içinde içi boş yumurta şeklinde açın.

Daha sonra soğumaya bırakılan iç malzemeyi içine koyup kapatın. Hazırladığınız bulgurdan misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bu işler bittikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ve salçadan oluşan suyu hazırlayıp kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. 15 dakika haşladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Balıklar Nasıl Ürüyor

Yunus balıkları, balinalar, kıkırdaklı balıklar ve bazı köpek balıkları doğurarak üremektedirler. Geneli yumurtlayarak üremektedirler. Her balığın üreme zamanı belirlidir. Her zaman üreme gibi bir ihtimalleri yoktur. Genellikle üreme zamanlarında erkek balıklarının renkleri değişir. Üremek için balıklar, birbirlerine kanatları ile sinyal gönderirler. İşaretleşme olursa 2 cinsten de dişi balık yumurtlar ve erkek balık üzerine spermalarını bırakır. Üzerine bıraktığı spermalar yumurtaları döller. Balıkların anlaşma ve konuşma sistemi tamamen kanatlarından geçmektedir. Bir çok erkek balık, dişi balıkların yumurtlaması için yuvalar hazırlarlar.

Balık yumurtaları yaklaşık 3 milimetre çapında olurlar. Erkek balıklar tarafından döllenmiş yumurtaların içerisinde hücreler bölünerek çoğalırlar. Yavaş yavaş balık şeklini almaya başlarlar. Yumurtlama sonucu milyonlarca balık meydana gelmektedir. Her balık doğduğu annesi ve babasına benzerler.

Akya Balığı Nasıl Tutulur

Türkiye de akya balığının bulunduğu bölgeler, Akdeniz ve Ege bölgeleridir. Akya balığı 50-60 kiloya kadar ulaşabilir. Boyları 1 metre civarına kadar ulaşabilir. Akya balığı denizin katili adını almaktadır. Yemlerini direk yutarak midesine indirmektedir. Bir kofana gibi yemini ısırarak yememektedir. Akya direk olarak yutmaktadır. Bu bilgiye sahip olmanız sizin için çok önemlidir. Sonuçta direk yuttuğu için ona göre bir avlama taktiği de oluşturabilirsiniz.


Akya balığı genellikle kayalıklı bölgelerde yakalanmaktadır. Aslında açıklarda avlanmaktadır. Açıklarda bir balığın peşine takılarak kıyıya kadar gelebilir veya açıkta avlanamadığı zaman taşlıkların çevresindeki küçük balıkları yemeye gelir. Sonuçta taşlıkların ve kayaların çevresinde tonlarca bir karış boyunda balıklar olmaktadır. Bunlar kefal, çinekop veya çipura gibi balıklar olabilir. Aslında akya’nın en çok sevdiği balık kesinlikle kefaldır. Kefal onun için muhteşem bir yem olabilir. Kefal ile geçen yıl tam 7-8 adet 1 kilo üstü akyalar tutmuşluğum vardır. Sargoz ve melanur balığı da akya için yem olabilir. Ama kefal kesinlikle onlardan çok daha karlıdır.

Akya balığının 2 tane tutulma taktiği bulunmaktadır. Rapala ve canlı balık ile yakalanmaktadır. Canlı balık tercihiniz kesinlikle kefal olmalıdır. Bir karış büyüklüğünde ki kefalı 1 kiloluk akya rahatlıkla yutabilir. En az bir karış büyüklüğünde ki bir kefal olmalıdır. Yakalayacağınız balığın büyüklüğüne göre 12/0 çelik, çapraz kanca kullanılmalıdır. Akya balığını yakalarken misina çok önemlidir kesinlikle. 0.35lik kaliteli bir misina kullanmalısınız. Eğer çok büyük bir akya’ya taktıysanız kafayı o zaman 0,50lik misina kullanabilirsiniz. Misinanın Avrupa olması çok önemlidir. Kaliteli olmalı ki kırılma gibi bir sorun yaşamayasınız. Rapala olarak kefala benzer bir rapala kullanabilirsiniz. Yani üstü koyu gri, altı beyazımsı ve parlak bir rapala uygundur. Şahsıma kullandığım rapala böyledir ve 2 adet rapalayla akya tutmuşluğum bulunmaktadır. Bir tanesi 6-7 kilo arası, diğeri ise 9.8 kilo gelmiştir. Aynı zamanda 35lik misina ile tutmuş bulunmaktayım. En az 200 metre uzunluğunda bir misinaya sahip olmalısınız. İdeali 250 metre kadardır. Gelelim akyanın tutuluş şekillerine.

Canlı Kefal İle Akya Yakalama
Bildiğiniz gibi deniz kefalının sırtında 2 tane yüzgeç bulunmaktadır. Kefalın büyüklüğüne göre uygun bir çelik çapraz kanca seçmeniz gerekmektedir. Bu kancayı sırtındaki iki yüzgecin arasında uygun bir yere sinirleri zedelememek kaydıyla takıyorsunuz. Eğer kancayı kefal’e zarar verecek bir yere takarsanız, kefal kısa sürede ölecek yada uzun süre dayanmayacaktır. Söylemiş olduğum bölgeye kefalı taktığınızda, kefal 3-4 saat gibi bir süre kesinlikle yaşayacaktır. Takmış olduğunuz oltanın arkasına kanca ve misinadan başka herhangi bir ağırlık yapacak bir şey takılmamalıdır. Sırtından takmış olduğunuz kefalı çay ağızlarına balığı zedelemeden fırlatacaksınız. Misinayı gergin tuttuğunuz sürece kefal balığı suyun yüzeyinde kalır ve sürekli olarak yüzer. Akya berrak bir suda 10 metre uzaklıktan geçerken suyun yüzeyindeki kefalı kesinlikle görür ve direk olarak kefal’e yönelir. Kefal oltada olduğu için kaçamayacağını bildiğinden akya yaklaştığında ölü taklit’i yaparak hiç kıpırdamaz. Bu sırada akya kefal’ın etrafında bir iki tur atar. Akya’yı ürkütmeden çok hafif şekilde misinayı çekerek kefal’ın hareket yapmasını sağlarsanız yemin kaçacağını düşünerek, akya dönerek hızlı bir şekilde kefal’e saldırır ve onu ağzına alır. Fakat hemen yutmaz ve hızlı bir şekilde açığa doğru uzaklaşır. Bu arada misinaya hiçbir ağırlık vermeyeceksiniz, eğer misinayı tutacak olursanız akya şüphelenir ve yemi bırakır. 8 saniye kadar misinayı bırakın, bu arada akya 70 ila 80 metre mesafe kat eder ve kement ( hızlı bir şekilde misinayı çekmek ) atmanız gerekir. Çünkü akya kefalı yutmuş olduğundan, kanca kefalın sırtından çıkacak ve akyanın midesine saplanacaktır. Kement atmazsanız misinadan huylanan akya, kefalı kusar ve balığı kaçırırsınız. Şimdi balık oltamızda. Bundan sonra yapmanız gereken balığa kafa vurdurmadan onu yormanız gerekiyor. Balık asılırken misinayı bırakacak ( boşluk vermeden ) o durduğunda siz çekeceksiniz. En sonunda balık yorulacak ve siz balığı kıyıya alacaksanız.

Rapala İle Akya Yakalama
İlk olarak rapalanın önüne hiçbir şey bağlamamalısınız. Rapalayı direk olarak misinaya bağlamanız gereklidir. Rapalayı bir çok insan akşama kadar atıp çekmektedir. Aslında bu doğru olabilir ama çok daha basit yöntemi vardır. Gün boyu çay kıyılarında ve taşlıklarda ufak balık yakalarken rapala oltanızı da devamlı olarak yanınızda bulundurmanız gereklidir. Sadece yapmanız gereken denizi izlemek olacaktır. Eğer denizde balıkların zıpladığını ve kaçıştığını görürseniz kesinlikle akyanın orada olması çok büyük ihtimaldir. Yapmanız gereken o mesafenin daha ilerisine rapalayı atmanızdır. Daha sonra normal hızda rapalayı çırptırarak çekmeniz gerekir. Eğer akya parlak rapalanızı görürse, direk peşine takılacaktır. Çırptırmadan direk çektiğiniz rapalanın sahte olduğunu anlayacak ve saldırmayacaktır. Çırptırarak çekerseniz balığın ondan kaçtığını sanacak ve saldıracaktır. Bu arada kesinlikle makaranız açık olmalıdır. Çünkü saldıran akya, rapalaya takıldığı taktirde süratla açığa gidecektir. Makineniz kapalı olursa direk misinanızı kıracaktır. Bundan ötürü makinenızı hafif açmalısınız ve akya giderken siz çekmelisiniz. Akyanın gidişini bu sayede zorlaştıracaksınız. Balık zaten yorulacak ve duracaktır. Durduktan sonra siz çekmeye başlayacaksınız, makaranız açık olarak. Bu sayede akya kafa vuracak olursa misinanızı kırma ihtimali olmayacaktır. Rapala ile ortalama 4-5 kiloluk akyayı yakalamanız minimum 20-30 dakika arası sürecektir. Kesinlikle heyecan yapıp aceleye getirmemelisiniz. Balığı kaçırma ihtimaliniz yüksek olur.

Zargana Balığı Nasıl Tutulur

Zargana içerisinde bulundurduğu fosfor bakımından en zengin canlıdır. Fosfor bildiğiniz gibi kemiğe çok faydalıdır.

Zargana balığı gece el oltası ile gündüz makine ile tutulmaktadır. Zargana balığı için kullanacağınız malzemeleri anlatacağız.

Öncelikle zargana ipi almalısınız. Balıkçılara zargana ipi dediğinizde kesinlikle sizlere vereceklerdir. İpeksi bir iptir. Makinenizin ucuna 60 gramlık bir top bağlamalısınız. Toptan kastımız beyaz ve ağır şamandıra. Daha sonra yaklaşık 1.5 – 2 metre aralığında bir misina bırakmalı ve zargana ipini de ucuna bağlamalısınız. Bu malzemeleri gündüzleri yakalamak için kullanacağız. Yakalamasını aşağıda anlatacağız. Şimdi ise akşamları yakalamaya gelelim. Akşamları zarganayı yakalamak kesinlikle çok kolaydır. Akşamları zarganayı sadece iskele türü yerlerden yakalayabilirsiniz. Yaklaşık 50-100 metre kadar ve Avrupa kaliteli 0,30luk misina gereklidir. Misinayı bir kasnağın üzerine sarmalısınız. Daha sonra ucuna 5lik ince kanca takmalısınız. Kesinlikle başka bir şey takılmamalıdır. Zargananın en sevdiği balık türü kupes balığıdır. Kupes balıkları Akdeniz bölgesinde genellikle iskele ışıkları arasında bulunmaktadır. Yakalaması çok basit bir balık türüdür ve milyonlarca kupes görebilirsiniz iskelenin altında. Bu balıktan birkaç adet tutarak bir kovanın içerisinde muhafaza etmeliyiz.

Gündüz Zargana Balığı Yakalamak
Gündüzleri dediğimiz gibi oltamızı hazırlıyoruz. İpek iple zargana tutmak sadece sabah gün doğarken ve akşam gün batarken mümkündür. Aynı zamanda çayın aktığı yerlerden tutulmaktadır sadece. Yapmamız gereken sabah kalkıp makinemize topumuzu ve ipeğimizi takarak, durmadan atabildiğimiz uzaklığa kadar atıp normal hızda tekrar çekmenizdir. Zargana balığı o ipeği gördüğünde balık zannediyor ve ipeğe saldırıyor. Dişlerinin yapısı açısından ağzı ipeğe dolaşıyor ve bu sayede yakalanmış oluyor. Yakalandıktan sonra aynı hızda çekmeniz gereklidir. Yavaşlatır veya boşluk verirseniz balığı kaçırmanız çok büyük ihtimaldir.

Akşam Zargana Balığı Yakalamak
Yukarıda anlattığımız gibi kupes balığımızı ve oltamızı hazırda tutacağız. Yapmamız gereken sadece denizde zargana gözlemlemek olacaktır. Tabi ki kupes balığının ölmemesi için kabın içerisine motor takmalısınız ki sudaki hava bitmesin. Bu sayede uzun saatler boyunca kupes balığı kabın içerisinde yaşayacaktır. Zargana zaten aşırı derecede fosfor yapısına sahip olduğu için iskele üzerinden bakıldığında kesinlikle görülecektir. Zargana balığını gördükten sonra acele ile kancamızı bir adet kupesin sırtına takmalıyız ( balığın sinirlerine gelmeyecek şekilde ve zarar vermeyecek şekilde takılmalıdır. ) Daha sonra zargana balığının 1-2 metre kadar ilerisine atmanız yeterli olacaktır. Daha sonra zargana zaten direk olarak kupesinize hızla yüzecektir ve kupesi ağzına alarak karanlığa yüzecektir. Sizde bu sırada misinayı serbest bırakmalı ve zargananın ileri gitmesine izin vereceksiniz. Bu sırada yapmanız gereken tek şey denizi dinlemek olacaktır. Zargana bir balık yuttuğunda sevinçten havaya sıçrayan bir balıktır. Sizin balığınızın gittiği yönden bir sıçrama sesi geldiği anda bir anda kement atarak balığı kendinize doğru çekmeye başlayınız. Eğer zargana çok büyükse fazla zorlamadan çekiniz yoksa misinayı kırabilir veya kesebilir. Misinayı kırması çok nadir rastlanan bir olaydır.

Css Menü Nasıl Yapılır

Sitelerin görüntü tarafı css + html kodlamaları ile yazılmaktadır. Yani sitelerde gördüğünüz her kare kodlama ile yapılmaktadır. Bu başlıkta css de menünün nasıl yapılacağını anlatacağız.
CSS KODLARI
ul.menuadi {
list-style-type: none;
padding: 0;
margin: 0;
}
ul. menuadi a {
display: block;
color: #1B1B1B;
padding: .2px .8px;
text-decoration: none;
width:174px;
}
ul. menuadi a:hover {
text-decoration:underline;
color:#0F3;
}
ul. menuadi li {
margin: 0 0 .2em 0;
}
Bu kodlar css bölümüne koyulmaktadır. Menuadi yazan yerlere istediğiniz şeyleri yazabilirsiniz. Hatırlayacağınız şeyler olsun yani fark etmez. Bu kodlar üzerine background ekleyebilir, yani renklerini değiştirebilirsiniz. Deneme yanılma yolu ile bunları bulmak çok kolaydır. Color ve background-color ile renkleri ayarlıya bilirsiniz. Font ailesi ile yazıların boyutunu, kalınlığını ve yazı tipini değiştirebilirsiniz. Bu kodumuzda biz arka fon rengi koymadık ve üstüne geldiğinde rengi değişen menüler yaptık. Aşağıdaki kodlar ise html bölümüne eklenecek kodlardır.
<ul>
<li><a href=”index.html”>Ana Sayfa</a></li>
<li><a href=”hakkimizda.html”>Hakkımızda</a></li>
<li><a href=”urunler.html”>Ürünler</a></li>
</ul>

Ana Sayfa, Hakkımızda ve Ürünler bölümü sitede görünecek bölümlerdir. Html uzantılı bölümlerse menülere tıklandığında gideceği uzantıdır. Menü yapımımız bu kadar. Unutmayın css ve html üstüne düşmedikçe öğrenmeniz çok zordur. Her zaman tekrar tekrar yapmazsanız da unutulması çok kolay olacaktır.

Çinekop Balığı Nasıl Tutulur

Çinekop Balığı Denizin en güzel tadına sahip balıkların arasındadır.Aynı zamanda çinekop denizin yamyamıdır. Avını ısırarak yavaş yavaş yer. Akya veya kuzu balığı gibi direk olarak yutmaz. Dişleri denizde en keskin balıkların arasındır. O kadar keskindir ki çelik misinaları bile rahatlıkla kesebiliyor.Çinekop küçük olduğundan, dudağı da çok ufak kolay kolay misinaya ulaşamıyor kancadan. Eğer yemi midesine indirirse rahatlıkla koparabilir.


Çinekop balığı genellikle kayaların, taşlıkların çevresinde bulunur. Buralarda bulunmasının tek nedeni, küçük balıkların olması ve karnını rahat doyurabilmesidir. Kayalık bölgelerde kefallar ve küçük balıklar çokça bulunduğundan ötürü, çinekopların daima yeri taşlık bölgelerdir. Çinekop çok farklı çeşitlerde tutulabilir. Bazıları küçük sahte silikon balıklarla yakalarlar. Bu yöntem bir hayli zordur. Bunun nedeniyse, silikon balıkları oltayla çekme hızınız ve çırptırmanız bile çok önemlidir. Aynı zamanda sadece kanca uçlu ve el oltası ile de tutulmaktadır. Yem olarak da tavuk göğsü veya canlı ufak balık olabilir. Tercihen kubes balığıdır.
Silikon oltamızı şu şekilde hazırlayacağız. Öncelikle silikonları bağlayacağımız beden kesinlikle ince olmalıdır ki, çinekoplar misinayı görmesinler. Bir bedene 3 adet silikon balıktan fazla takılabilir ama atarken karışma olasılığı yüksektir. Sizin 3 adet takmanız yeterli olacaktır. 2 adet 2-3 cm boyunda ufak parlak silikonlar olabilir. En arkaya 1 adet 4-5 cm silikon olmalıdır. En arkadaki büyük önündekiler küçük olmalıdır. Daha sonra bedenin üstüne bir adet şamandıra takınız. Oltamız hazır olduktan sonra balıkların olduğu bölgelerin ilerisine atarak, çırptırarak çekmeniz gereklidir. Ne hızlı ne yavaş çekiniz ayarını bulmanız zaman alacaktır. Balıkların bulunduğu yer genellikle çayların ağızlarıdır.
Aynı zamanda küçük parmak büyüklüğünde canlı balıklarla tutma olasılığınızda vardır. Bildiğiniz gibi balığın sırt bölgesinden takarak denize bırakmanız yeterlidir. Çinekop sürüsü rahatlıkla onu bulacaktır. Elinizde tıkır tıkır olta oynayacaktır kesinlikle çekmeyiniz. Çinekoplar yerken elbet birisinin kanca ağzına takılacaktır ve elinizden misinanın kaydığını hissetmeye başlınca oturtun ve çekmeye başlayın. Unutmayın çinekop ağzı çok keskin bir balıktır. Elinizi ısırması bile içten değildir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır Video

Saç Ekimi Nasıl Yapılır




Hotmail Şifremi Unuttum, Nasıl Sıfırlarım

Hotmail şifrenizi unuttuysanız, Hotmail’e kayıt olurken sizden istenen gizli sorunun cevabını biliyor olmalısınız.

Öncelikle, Hotmail ana sayfada yer alan, Forgot your password linkine tıklayın.


Açılacak sayfada, aşağıdaki gibi boş yerleri doldurun ve continue düğmesine tıklayın.


Yeni bir sayfa açılır. Aşağıda işaretli olan linke tıklamalısınız.


Sıra geldi, gizli sorunun cevabını vermeye! Öncelikle country’den bulunduğunuz ülkeyi seçin. Türkiye’yi seçerseniz, aşağıdaki gibi bir durum söz konusu olur. Sizden sadece, Hotmail’e kayıt olurken seçtiğiniz soru sorulacak ve cevabı istenecek. Bu sorunun cevabını bilmiyorsanız, Hotmail hesabınızı geri almanız çok zor olur!

Aşağıdaki gibi, bir ekran gelir. Örneğin, benim hesabımdaki soru, Mother’s birthplace, yani anne doğum yeri.


Sorunun cevabını aşağıya yazıp, continue düğmesine tıkladığım anda, yeni şifre oluşturmak için ekran gelir. Buraya, aşağıdaki gibi istemiş olduğunuz yeni şifreyi girin.


Eğer işleminizi doğru olarak yaptıysanız, aşağıdaki gibi bir yazı gelecektir.


Böylece, eski parolayı sıfırlayıp, yeni parola oluşturmuş oldunuz. Artık, Hotmail hesabınıza yeni şifrenizle girebilirsiniz.

Mail Adresi Nasıl Açılır

Aşağıda, Türkiye’de en popüler bir kaç tane e-posta servisinden, nasıl e-mail adresi alacağınızı ayrıntılarıyla açıklayan yazılar hazırladık. Bu e-mail servislerinin hepsi bedava! Kesinlikle herhangi bir ücret gerektirmiyor. İstediğiniz e-posta adresini alabilirsiniz. Gmail, Mynet ve Yahoo, Türkçe e-mail servisleri!

Mynet kullaniciadi@mynet.com
Hotmail kullaniciadi@hotmail.com
Gmail kullanici adi@gmail.com
Yahoo kullaniciadi@yahoo.com
MSN kullaniciadi@msn.com

Güncelleme: Bazı yorumlardan dolayı bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Herkesin e-mail veya e-posta konusunda yeterli bilgisi olmayabilir. Bu nedenle bu açıklama oldukça uygun olacak:

E-mail, bir kişisel adrestir. Örneğin isminiz Mehmet Deniz. Bu kişiye kayıtlı bir e-mail adresi almak istiyorsunuz. Alacağınız adresin ismini istediğiniz gibi alabilirsiniz. Örnek olarak mehmet_deniz@hotmail.com gibi. Veya isminizi istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Mehmet Deniz kişisi için, mehmetdeniz123@hotmail.com gibi bir e-mail bile alabilirsiniz. Burada önemli olan, seçmiş olduğunuz e-mailin başka bir kişi tarafından alınmamış olmasıdır!

Ayrıca, alacağınız e-mail herhangi bir e-mail servisinden olabilir. Örnek olarak, @hotmail.com, @yahoo.com, @msn.com, @gmail.com, @mynet.com gibi. İsterseniz yalnızca bir tanesinden alabileceğiniz gibi, birden fazla servisten bedava olarak e-posta adresi alabilirsiniz. Bu seçim sizin! Bu servislerden örnek olarak Mynet.com’u seçtiniz.

mehmet_deniz@mynet.com adresini, herhangi bir siteye üye olurken kullanabilirsiniz. Bir soruda Youtube’a hangi e-mail ile üye olunabileceği soruluyordu. Bu sorunun cevabı, “İstediğiniz e-mail adresiyle Youtube’a üye olabilirsiniz”.
Bunda herhangi bir kısıtlama yok. Ancak, bazı forum veya siteler, kayıt olurken bazı servislerin e-maillerini kabul etmezler.

MSN Şifresi Nasıl Değiştirilir




MSN şifresini değiştirmek için öncelikle, Live’ın bu linkinetıklayın ve sağ üstte yer alan Oturum Aç linkine tıklayın.









Oturum Aç linkine tıkladıktan sonra, aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.


Bu sayfada, MSN’de giriş yaparken kullandığınız e-mail adresinizi ve şifrenizi girin. Girdikleriniz doğruysa, MSN hesap sayfanıza girmiş olacaksınız.

Sayfanın hemen ortasında, parola yazısının yanında yer alan değiştir linkine tıklayın.

Pencerede, belirtilen yerlere eski ve yeni parolalarınızı yazın. Ve sayfanın sağ altında yer alan kaydet düğmesine tıklayın.

Eğer yaptığınız işlemde herhangi bir sorun yoksa, pencere kapanacak ve bir önceki pencerede Bilgileriniz Kaydedildi mesajını alacaksınız.


İşlem tamam. MSN şifrenizi değiştirmiş oldunuz. MSN’inize girerken yeni şifrenizle giriş yapmayı unutmayın.

Kağıttan Uçak Nasıl Yapılır Video

Kağıt Uçak Nasıl Yapılır



Facebook Kullanıcı Adı Nasıl Alınır

Facebook kullanıcı adı alımı önce gelen alır mantığıyla veriliyor. Yani aynı isim ve soyisimden birden fazla kullanıcı olma durumunda önce gelen istediği kullanıcı adını alabilmekte. Bunun yanında facebook bu karışıklığı önlemek adına birçok kullanıcı adı önerisini size yapıyor. Yada siz tamamiyle farklı bir kullanıcı adını alabiliyorsunuz. Bu yüzden elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Facebook kullanıcı adı (username) alabilmek için http://www.facebook.com/username/ adresine girip seçim yapmanız gerekiyor.

Pagerank Değeri Nasıl Yükselir


Mesela işinizde çok kaliteli bir oto tamircisi olduğunuzu düşünün. Size gelip arızasını yaptıran bir müşteriniz sizi diğer insanlara tavsiye eder. Tavsiye edilen insanlar sizi tanır ve herhangi bir arızasında önce sizi düşünürler. Siz ne kadar kaliteli olursanız müşteri sayınız ve tanınabilirliğiniz o kadar artar. Böylelikle müşterileriniz gün geçtikçe artar ve bu konuda bilinen insanlardan olursunuz.

Pagerank değeride tam olarak buna benzemektedir. Siz sitenizde ne kadar kaliteli içerik yayınlarsanız sitenizi ziyaret eden insanlar sizin içeriklerinizi o kadar çok tavsiye eder ve daha çok sitenizde zaman geçirirler. Gün geçtikçe özgün ve kaliteli içerik sayesinde tanınır tavsiye edilir ve kalitenizi belli etmiş olursunuz. İşte bu noktada Google Pagerank değerinizi bu ölçüde arttırır. Artan pagerank değeriniz ile siteniz ile ilişkili yapılan aramalarda daha üst sıralarda çıkar ve hitinizi daha çok arttırırsınız.

Web standartları ölçüsünde yapılmış bir siteniz, google arama motoru için yapılan optimizasyon çalışmalarınız, kaliteli ve özgün içeriğiniz ile pagerank değeriniz artarak her geçen gün daha çok ziyaretçi, daha çok hit ve daha çok kazanç sağlarsınız.

Göz Altı Morluklarını Nasıl Gideririm

Her akşam ceviz iriliğinde 1 Adet patates havanda hamur haline getirilir. Sonra ufak tülbent içinde, sadece göz altı ceplerinin veya göz altı morluklarının olduğu kısımlara konur. (Göz üzerine koymayın) 40-45 dk. sonra kaldırılır. Şişlikler geçene kadar 2 günde bir olmak üzere buna devam edir. Patates kaldırılınca gözkapakları papatya çayı ile yıkanmalıdır. 

(Papatya Çayı : 1 Litre sıcak suya 20 adet papatya ufalanarak konur, 20 dk. demlenip pamuktan süzülür, ılık halde göz kapakları ile şiş ve mor kısımlar yıkanır kurumaya bırakılır.)

Mutfaktaki Sorunlara Pratik Çözümler Nasıl Bulurum

  • Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
  • Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
  • Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
  • Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
  • Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
  • Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, çatlak yerine bir dilim limon sürünüz, yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra olacaktır.
  • Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz, değişik bir garnitür olur.
  • Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz.
  • Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, evvela sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz.
  • Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir. Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı, sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın. Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için, mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır.
  • Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir. O zaman rengi güzel olacaktır.
  • Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü araya başka bir iş girer de pişiremezseniz, bezelyeler kuruyup sertleşebilir. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.
  • Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın. Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır.
  • Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın. Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın. Fazla tuzun gittiğini farkedeceksiniz. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.
  • Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.
  • Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz.
  • Enginarı alüminyum tencerelerde pişirmeyin. Enginar, alüminyumu karartır.
  • Fasulyeyi önce haşlayıp, daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır. Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır.
  • Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
  • Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz.
  • Izgarada et pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin, sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki, öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.
  • Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.
  • Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır.
  • Pancarı haşlarken içine saplarını da koyarsanız, rengi daha kırmızı olur. Hatta bir kaşığı da sirke dökün.
  • Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.
  • Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin.
  • Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır.
  • Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.
  • Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu. İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek bir dakika kadar daha pişirin. İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz.
  • Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
  • Turta için hazırlanan hamura bir miktar sütün yanında biraz da bira ilave edilirse, turtanız yumuşak ve hafif olur.
  • Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun. kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin.
  • Soğan kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin.
  • Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları için toz şekere bulamayı unutmayın.
  • Pişeceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
  • Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir kaşığı şeker atın.
  • Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.
  • Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır. Birkaç tanebuz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz.
  • Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur.
  • Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur.
  • Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu çok lezzetli olur.
  • Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.
  • Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.
  • Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun.
  • Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz.

Kan Lekesi Nasıl Çıkar

Her türlü leke çıkarma yönteminde olduğu gibi, kan lekesi çıkarılmaya çalışırken de önce küçük ve görünmeyen bir nokta üzerinde deneme yapmanız uygulama sırasında giysinizin renginin veya kumaşının zarar görmeyeceğinden emin olmanızı sağlayacaktır.

Kumaştaki kan sıvısı yoğunsa öncelikle biraz su eklediğiniz beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya kanı emdirin (Sıcak su, kanın kalıcı olarak yerleşmesine ve lekenin oturmasına neden olacağından her zaman soğuk su kullanın.).

Kanın yoğunluğuna göre bez veya kağıt havluyu değiştirerek yukarıdaki işlemi tekrarlayın. İşlem sırasında kan lekesinin dışından yoğun bulunduğu merkezine doğru çalışarak lekenin yayılmasını engelleyin.

Sonra kan lekesi olan giysiyi soğuk suyun içine daldırın ve lekeli kumaşın 10 dakika kadar soğuk suyun içinde durmasını sağlayın.

Daha sonra giysiyi sudan çıkararak kan lekesinin çıkıp çıkmadığını kontrol edin.
Kan lekesi çıkmadıysa lekeyi çıkarmak için giysinin iki yanını birbirine yavaşça ve dikkatlice sürterek giysiyi soğuk suda çitileyin. Bu işlemin etkisini arttırmak için suya, ağartıcı ve alkali içermeyen deterjan ekleyerek işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Giysi kuruduğunda kan lekesinin belli olup olmadığını anlamak için havayla kurumasını sağlayabilirsiniz. Eğer kumaşı kurutucuya koyarsanız ve leke tamamen çıkmazsa, ısı nedeniyle kan lekesi iyice yerleşecek ve lekenin çıkarılması imkansız hale gelecektir.

Kan lekesi çıktığında, giysiyi bakım etiketi üzerindeki tavsiyeleri izleyerek soğuk suyla çamaşır makinesinde yıkayın.

Kahve Lekesi Nasil Cikar

Burada en önemli şey hemen kahve lekesi üzerine ılık su tatbik etmektir.

Temiz bir bez ve ılık su ile lekeyi nemlendirin.

Lekeyi asla ovmayın, sadece emdirin.

Daha sonra hafifçe bastırarak kurulamak için bir başka bez kullanın.

Bütün kahve lekesi sadece suyla çıkmayabileceğinden bu nedenle eve gider gitmez, uygun leke çıkarma işlemlerini gerçekleştirin.

Çay Lekesi Nasıl Çıkar

Lekeye müdahele etmeden önce, çay lekesi olan giysiyi ters çevirin ve lekeyi soğuk suyla yıkayın.

Sonra ağartıcı ve alkali içermeyen toz çamaşır deterjanını soğuk suyla karıştırarak çay lekesi olan bölgenin üzerine uygulayın, yaklaşık yedi-sekiz dakika veya eğer çay lekesi olması üstünden uzun süre geçmişse yarım saat kadar bu şekilde bırakın.

Çay lekesi çıkarılmasında sıradaki aşamaya geçmeden önce uygulanan deterjanı tamamen duruladığınızdan emin olmanız ve kumaşı yaklaşık yirmi dakika kadar ılık suda bekletmeniz gerekir.

Sonrasında, giysiyi bakım talimatına göre yıkayın; kurutmak için kurutma makinesini kullanmayın.

Halidaki Oje Lekesi Nasil Cikar

Beyaz ve desensiz bir kağıt havluya, temiz bir beze veya pamuğa, aseton içeren oje çıkarıcısı dökün. Bu işlemin, aseton içermeyen oje çıkarıcı ile yapılması daha güvenli, ama etkisi daha azdır.

Aseton içeren oje çıkarıcı ile ıslatılmış olan havluyu, halıdaki oje lekesinin üzerinde ovmadan bastırarak tamponlayın.

Havlu veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe ara sıra değiştirin ve işlemi tekrarlayın.

Bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.

Bu karışımı, yeni bir kağıt havlu veya benzeri bir malzemeye emdirdikten sonra kağıt havluyu halı veya koltuktaki oje lekesi üzerinde basınçla tamponlayın ve oje lekesinin emilmesini sağlayın.

Daha sonra olabildiğince az, temiz ve ılık su kullanarak halının oje lekesi için müdahele ettiğiniz bölümünü durulayın.

Son olarak halı üzerinde kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz havluyla bastırarak alın.

Halı kuruduktan sonra halının tamamını süpürerek eski formuna gelmesini sağlayabilirsiniz.

Giysideki Oje Lekesi Nasil Cikar

Aseton içeren oje çıkarıcısı kullanarak; beyaz ve desensiz kağıt havluyu, bezi veya pamuğu ıslatın (Aseton içermeyen oje çıkarıcılar ile de yapabilirsiniz. Bunlar daha güvenlidir, ama etkileri daha azdır.).

Oje çıkarıcısını; kumaşın iç kısmında, küçük bir dikiş yerinde test ederek, oje çıkarıcısının kumaşa zarar vermediğinden emin olun.

Asetonla ıslatılmış olan pamuğu, lekenin üzerinde ovmadan bastırın (Önce oje lekesinin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız oje lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.).

Pamuk veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe değiştirin.
Eğer oje lekesi kumaşın arka tarafına geçerse, bu işlemleri oje lekesinin her iki tarafında birkaç defa tekrarlayın.

Son olarak kumaşı talimatında belirtildiği gibi yıkayın ve kurutma makinesi kullanmadan kurutun.

Oje lekesi kalırsa, beyaz kumaşlar için talimatında varsa ağartıcı kullanabilirsiniz.

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar

Mürekkep Lekesi Çıkarmaya Çalışmadan Önce Uyulması Gerekenler

Mürekkep, genellikle çabuk kuruyan sentetik renk pigmentleri içerir. Kurumuş mürekkep lekelerinin çıkarılması ise daha da zorlaşır.

Bu yüzden herhangi bir mürekkep lekesi için ne kadar erken müdahele ederseniz o kadar iyidir.

Mürekkep lekesini çıkarmak için başvuracağınız yöntemse, kumaşa ve mürekkebin türüne bağlı olmalıdır. 

Leke nasıl bir tekstil dokusunda oluştu: Pamuklu bir masa örtüsü üzerinde mi yoksa polyester bir baskı gömlek üzerinde mi ?
Mürekkep lekesi nasıl bir kaynaktan bulaştı: Fosforlu bir işaretleme kalem veya ispirtolu kalem gibi genellikle kalıcı lekeler bırakan kalemlerden mi yoksa renkli işaretleme kalemi veya yıkanabilir türden bir kalem gibi su bazlı bir üründen mi

Nasıl bir yol izleyeceğinize karar vermenin ilk adımı bu faktörlere ve imalatçının kullanım etiketine bağlı olacaktır. Bu önemlidir; çünkü mürekkep lekesi çıkarılır iken farklı kumaşlar, farklı teknikler gerektirirler ve belli kimyasallara veya temizleme yöntemlerine karşı hassas olabilirler.

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar ?

Bir mürekkep lekesini çıkarmaya çalışırken dikkat etmeniz gereken şey, bazı mürekkep lekelerinin çıkmaz nitelikte olmasıdır.

Bunları hiçbir şey çıkaramaz; yine de bazı reklamlarda ticari leke çıkarıcıların, bunu yapabildikleri iddia edilmektedir. Bu iddia, ne yazık ki gerçeği yansıtmamaktadır. İşin iyi yanı ise, birçok mürekkep lekesinin çıkarılabilmesidir; fakat bunun için emin olduğunuz ve güvenilir kaynaklardan elde ettiğiniz yöntemleri uygulamanız gerekir.

Aksi takdirde, kumaşınızın rengi atabilir ve daha zor veya çözümsüz bir mürekkep lekesi sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Mürekkep lekesi çıkarılırken kullanılabilecek uygulamalı yöntemler:

Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar

Tükenmez kalem lekesine daha ıslak durumdayken müdahale edilmesi lekenin çıkarılmasına olumlu etki eder.

Tükenmez kalem sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin.

Sonra bir kaşık ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı ve bir bardak suyla hazırladığınız karışımı temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya beze emdirin,  bunlar yardımıyla tükenmez kalem lekesi olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın.

Giysiyi talimatında belirtildiği gibi yıkayın. Halıyı da mümkün olan en az suyla durulayın.

Giysiyi havayla kuruması için asın. Halı üzerindeki nemi, kuru ve temiz bir pamuklu bez veya kağut havlu ile tamponlayarak alın.

Halıdaki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar

Mürekkep lekesine daha ıslak durumdayken müdahale edilmesi lekenin çıkarılmasını olumlu etkiler, bu yüzden mürekkep lekesinin kurumasına izin vermeyin.

Halıdaki mürekkep lekesi çıkarılır iken sıcak su kullanmamanız ve müdaheleyi en sınırlı alanda yapmanız gerekir.
Halıdaki mürekkep yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya mürekkebi emdirin.

Sonra bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı ve bir bardak suyla hazırlamış olduğunuz karışımı emdirmiş olduğunuz temiz bir bez veya kağıt havluyu lekeli bölge üzerinde ovmadan bastırın, Ovalamak, mürekkep lekesinin halı liflerine işlemesi neden olacağından dolayı lekenin çıkarılması daha güç olacaktır
Halının mürekkep lekesi için müdahele ettiğiniz kısmını, mümkün olan en az ılık suyla durulayın. Durulama işlemi için ıslattığınız bir süngeri kullanabilirsiniz.
Halıda kalan nemi, temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla mümkün olduğunca emdirerek alın.

Twitter Delicious Facebook Favorilerim Daha Fazla