Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Gerekli Malzemeler
Koyun Karaciğeri
2 Tane Soğan
Çay Bardağı Un
Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Biber
2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı 
Karaciğerin sinirli kısımlarını çıkarınız. Daha sonra karaciğer misket büyüklüğünde doğranır. Sonra doğradığınız karaciğeri bir kaba koyarak, üzerine biberi dökünüz ve iyice karaciğere yediriniz. Daha sonra karaciğeri 1 saat kadar dinlendiriniz. Bu dinlendirme aşamasında karaciğer kendine gelecek ve biberin tadı iyice içine işleyecektir. Bir tava içerisine 1 bardak yağı dökerek kızdırınız. Sonra bir kaba unumuzu dökelim ve karaciğerleri iyice una bulayalım. Unların üzerinden dökülmemesi için önce iyice silkeleyin ve tavanın içerisine koyun. 3-4 dakika kadar pişen karaciğerlerin yağını süzerek servis yapacağınız tabaklara alınız. Tabağa aldığınız ciğerlerin üzerine gerekli miktarda tuz serpiniz.

Tavada geriye kalan yağın yarısını dökün ve geri kalan kısmına pul biberleri koyarak 1 şeker kaşığı kadar biber koyun. Ateş üzerinde iyice pişen biberleri, yağ ile birlikte karaciğerlerin üzerinde gezdiriniz. Bu sos niteliğinde olacaktır ve güzel bir tat katacaktır. Son olarak kıyılan maydanoz ve soğanları karıştırarak servis tabağının kenarına koyarak sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.

Twitter Delicious Facebook Favorilerim Daha Fazla